Προηγμένο Έργο Πυρoπροστασίας Πλοίου από την ZARIFOPOULOS BULGARIA

security.gr-logo-out-default.jpg

Προηγμένο Έργο Πυρoπροστασίας Πλοίου από την ZARIFOPOULOS BULGARIA

Mahury-1000

Ένα σύνθετο έργο υψηλής εξειδίκευσης, στον τομέα της Πυροπροστασίας Πλοίων, παρέδωσε με απόλυτη επιτυχία στα τέλη Ιανουαρίου η ZARIFOPOULOS BULGARIA Ltd.

To έργο αφορούσε τη μελέτη (το σχεδιασμό και τους υδραυλικούς υπολογισμούς), την προμήθεια, τις τεχνικές οδηγίες, την επίβλεψη και τέλος τις τελικές δοκιμές, και παράδοση σε πλήρη και κανονική λειτουργία των συστημάτων κατάσβεσης σε ένα νεόδμητο πλοίο ειδικού σκοπού – βυθοκόρησης, για το μηχανικό καθαρισμό του πυθμένα από στερεά απορρίμματα.

Το πλοίο “Mahury” ναυπηγήθηκε πρόσφατα στα Ναυπηγεία MTG-DOLPHIN PLC στη Βάρνα Βουλγαρίας, είναι τύπου TSHD (Twin screw trailing suction hopper Dredger), έχει μήκος 75 μέτρα και είναι δυναμικότητος 1.840 κυβικών μέτρων (μέγιστη χωρητικότητα στη μηχανική του χοάνη). Το “Mahury”, είναι το 4ο πλοίο ίδιου τύπου της Ολλανδικής Εταιρίας Royal IHC, παγκόσμιου ηγέτη στα σκάφη και στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό καθαρισμού και εξόρυξης.

Τα συστήματα κατάσβεσης (Kidde Engineered Marine Fire Suppression System), που τοποθετήθηκαν στο Μηχανοστάσιο και το Αντλιοστάσιο του Πλοίου, είναι του οίκου KIDDE Fire Systems και περιλαμβάνουν τα εξής υλικά ειδικών απαιτήσεων (Marine Approved):

  • Οκτώ (8) φιάλες με περίπου 120kg NOVEC εκάστη
  • Δύο (2) διατάξεις πιλότους πνευματικής ενεργοποίησης (Release Cabinets), αντίστοιχα για τους δύο χώρους
  • Ένα (1) σύστημα κατάσβεσης με CO2 στη χοάνη και την καπνοδόχο της κουζίνας
  • Σειρήνες με φλας για την ηχητική προειδοποίηση του προσωπικού, πριν την εκκένωση του κατασβεστικού υλικού στα δύο μηχανοστάσια

 

Οι προκλήσεις όμως, που αντιμετωπίσθηκαν αποτελεσματικά από την ZΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, δεν συνίστανται μόνο στο ίδιο το πλοίο, αλλά και σε όλα τα στάδια του έργου. Ξεκινώντας από τη μελέτη των απαιτήσεων του πλοίου, τη γνώση και απόλυτη εφαρμογή της εξειδικευμένης νομοθεσίας σχετικά με τη Πυροπροστασία στη Ναυσιπλοΐα, την ποιοτική και τεχνικά άρτια κατασκευή, τις επιτυχημένες δοκιμές (μετρήσεις και υδραυλικά τεστ), μέχρι την τελική πιστοποίηση του συστήματος από τον ευρωπαϊκό ηγέτη στις ναυτικές πιστοποιήσεις, την Bureau Veritas.

Mahury-logos

Αυτό άλλωστε πιστοποιεί η απόλυτα επιτυχημένη παράδοση του όλου έργου σε τέσσερις (4) διαφορετικούς αποδέκτες: στον πελάτη της ZARIFOPOULOS BULGARIA – ναυπηγεία MTG-DOLPHIN PLC, στον τελικό πελάτη ιδιοκτήτη του πλοίου Royal IHC, στο Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου του εργοστασίου ναυπήγησης του πλοίου και τέλος στο νηογνώμονα Bureau Veritas.

Η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ της ZARIFOPOULOS BULGARIA Ltd και των ναυπηγείων MTG-DOLPHIN PLC, που αποτελεί το πρώτο ιδιωτικό ναυπηγείο στη γειτονική μας χώρα, αποκτά ήδη νέα θετική πορεία μετά την επιτυχία αυτού του προηγμένου έργου. Τέλος η άρτια εκτέλεση του έργο δεν καταδεικνύει μόνο την υψηλή κατάρτιση κι εξειδίκευση των επιστημονικών στελεχών – μηχανικών και τεχνικών της ZARIFOPOULOS BULGARIA και όλου του Ομίλου ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ γενικά. Δείχνει και την πλούσια γενική και ειδική εμπειρία, που έχει αποκτηθεί στο τομέα της πυροπροστασίας πλοίων, ένα πεδίο τεράστιων δυνατοτήτων στην ελληνική, και όχι μόνο, αγορά.

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, ως εταιρεία – ηγέτης στα Συστήματα Ασφάλειας, Πυρασφάλειας και Ελέγχου, συνεχίζει να πρωτοπορεί και να αποδεικνύει με το έργο της, τις αξίες και την αξιοπιστία που τη διατηρούν στη κορυφή.

Share!

Top