Ολοκληρώθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο, στο πλαίσιο του προγράμματος Αντιτρομοκρατικής Βοήθειας (ΑΤΑ), του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. με θέμα «Καταπολέμηση Τοπικής & Διεθνικής Τρομοκρατίας»

security.png

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 2Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο, στο πλαίσιο του προγράμματος Αντιτρομοκρατικής Βοήθειας (ΑΤΑ), του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. με θέμα «Καταπολέμηση Τοπικής & Διεθνικής Τρομοκρατίας»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα (28.03.2014) εκπαιδευτικό σεμινάριο, στο πλαίσιο του προγράμματος Αντι-Τρομοκρατικής βοήθειας (Α.Τ.Α.), του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. με θέμα «Καταπολέμηση Τοπικής και Διεθνικής Τρομοκρατίας». Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Το σεμινάριο το οποίο ήταν χρονικής διάρκειας δέκα ημερών (από 17 έως 28.03), υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης και συμμετείχαν συνολικά είκοσι τέσσερις (24) αστυνομικοί από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία.

Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκε ένα εμπεριστατωμένο πρόγραμμα, στο οποίο συνέβαλαν καθοριστικά και ουσιαστικά τρεις (3) εξειδικευμένοι Αμερικανοί εκπαιδευτές ως διδακτικό προσωπικό.

Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των συμμετεχόντων, παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ασφαλείας της Πρεσβείας των Η.Π.Α., κ. Thomas BERNARD , οι διδάσκοντες Αμερικανοί εκπαιδευτές, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Ευάγγελος ΒΕΝΕΤΗΣ και η Διοικητής της Σχολής, Ταξίαρχος Σταματίνα ΜΙΖΗ.

Τα πιστοποιητικά σπουδών επέδωσε στους εκπαιδευόμενους ο Περιφερειάρχης Ασφαλείας της Πρεσβείας των Η.Π.Α., ενώ στο τέλος της αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας προσέφερε στον Περιφερειάρχη Ασφαλείας και τους εκπαιδευτές εθιμοτυπικά δώρα.

Share!