Μία περίεργη υπόθεση κλοπής ιστιοπλοϊκού σκάφους εξετάζουν οι λιμενικές αρχές του Ρεθύμνου

security.gr-logo-out-default.jpg

Μία περίεργη υπόθεση κλοπής ιστιοπλοϊκού σκάφους εξετάζουν οι λιμενικές αρχές του Ρεθύμνου, οι οποίες μετά από συντονισμένες έρευνες και ενδελεχείς ελέγχους διαπίστωσαν πως ο 44χρονος Έλληνας από το Καζακστάν, κυβερνήτης του πλωτού που προσάραξε προχθές το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή του Κουμπέ όχι μόνο δεν ήταν ο ιδιοκτήτης του σκάφους αλλά το είχε αρπάξει από την παραλία της Βουλιαγμένης και του είχε αλλάξει όνομα και σημαία.

Στη διάρκεια του εξονυχιστικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές της υπόλοιπης Κρήτης αλλά και τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για κλεμμένο σκάφος από το νηολόγιο Πειραιά, του οποίου η κλοπή είχε δηλωθεί από τις 7 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι οι λιμενικές αρχές έφτασαν στο όνομα του πραγματικού ιδιοκτήτη από μια απόδειξη αγοράς ανταλλακτικών που βρέθηκε παραπεταμένη σε μια γωνιά του πλοίου. Το πραγματικό του όνομα ήταν «Γαρδένια» και είχε αλλαχθεί στο διάστημα μεταξύ 7 Σεπτεμβρίου οπότε και είχε δηλωθεί η κλοπή μέχρι και προχθές που εντοπίστηκε στον Κουμπέ να φέρει το όνομα «Αστόρια». Εξεταζόμενος από άνδρες του λιμενικού και εφόσον είχε αποκαλυφθεί το ψέμα του, ο 44χρονος φέρεται να είπε ότι δεν το έχει κλέψει ο ίδιος, αλλά κάποιοι άλλοι οι οποίοι και το παρέδωσαν σε αυτόν. Επίσης κατά την ανάκριση από τους λιμενικούς για το ποια διαδρομή ακολούθησε αρχικά επέμεινε ότι έφυγε από Μάλτα με προορισμό Κρήτη αλλά μετά την πίεση και αφού αποκαλύφθηκε η αλήθεια η απάντηση που έδωσε είναι ότι έφυγε από το Σούνιο. Εν τω μεταξύ σε ερωτήσεις των λιμενικών, οι οποίοι κινήθηκαν πάρα πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά στη συγκεκριμένη υπόθεση, για το ποια είναι η απασχόληση του, εκείνο που απαντούσε είναι ότι έχει εταιρεία offshore,

Οι απαντήσεις του χαρακτηρίζονταν από ασάφεια και δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής πιστευτός για την αλήθεια των λόγων του. Εκτιμάται μάλιστα ότι πίσω από την κλοπή μπορεί να βρίσκονται και άλλα άτομα με απροσδιόριστο ρόλο. Μέσα στο σκάφος δεν εντοπίστηκε ύποπτο φορτίο ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξιχνιαστεί τι ακριβώς συμβαίνει, ποιος ήταν ο πραγματικός προορισμός του σκάφους, ποιος το παρέδωσε, και ποια άλλα άτομα έχουν συνεργαστεί μαζί.

Ο 44χρονος οδηγείται σήμερα με τη διαδικασία του αυτοφώρου ενώπιον του εισαγγελέα αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της κλοπής, της πλαστής επίδειξης πιστοποιητικών εγγράφων στη λιμενική αρχή, της πρόκλησης ναυαγίου και της κατηγορίας της διακυβέρνησης σκάφους χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα.

Share!