Λιβύη: Έκρηξη βόμβας προκάλεσε ζημιές στα γραφεία κ/ξ που συμμετέχει η ENI

security.gr-logo-out-default.jpg

Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες εξερράγη χθες μπροστά στα κεντρικά γραφεία της Μελίτα, μιας κοινοπραξίας της ιταλικής ENI και της λιβυκής δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου NOC.

“Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε κτίρια γύρω από τα γραφεία της ENI και είχε αποτέλεσμα να καούν τρία αυτοκίνητα”, δήλωσε ο Όμαρ Χαντρουάι, στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Λιβύης. “Δεν τραυματίστηκε κανείς”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράθυρα έσπασαν και πόρτες υπέστησαν ζημιές στο κτίριο, που βρίσκεται πλάι σε μια τράπεζα.

Εκπρόσωπος της ENI πάντως είπε ότι οι ζημιές ήταν περιορισμένες. “Ουδείς τραυματίστηκε και δεν προκλήθηκε σημαντική ζημιά στα κτίρια των γραφείων” της εταιρείας. Και η NOC διαβεβαίωσε ότι η έκρηξη προκάλεσε μόνο μικρές υλικές ζημιές και δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία της κοινοπραξίας Μελίτα.

Η ENI συνεχίζει τη δραστηριοποίησή της στη Λιβύη, μια χώρα με μεγάλα πετρελαϊκά κοιτάσματα που όμως έχει βυθιστεί στο χάος και τις συγκρούσεις, αλλά —όπως έχουν πράξει επίσης πολλές ακόμη δυτικές εταιρείες— έχει αποσύρει τους ξένους που εργάζονται γι’ αυτή από το λιβυκό έδαφος.

Το σημαντικότερο κοίτασμα της Μελίτα, το Ελ Φιλ, παραμένει κλειστό επί μήνες λόγω της διαμαρτυρίας μιας δύναμης που το φρουρεί. Η εκμετάλλευση του κοιτάσματος πετρελαίου και αερίου Ουάφα και των υπεράκτιων κοιτασμάτων συνεχίζεται κανονικά.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση. Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για μια σειρά δολοφονιών ξένων, επιθέσεων σε πρεσβείες και πετρελαϊκά κοιτάσματα στη Λιβύη.

Share!