Η Hellenic Seaplanes σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά δημιουργούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα έναν κύκλο σπουδών που έχει στόχο την κατάρτιση στελεχών για τη Λειτουργία και τη Διαχείριση Υδατοδρομίων.

security.gr-logo-out-default.jpg

ydroplano-180-1_bΤη στελέχωση των υδατοδρομίων με άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες και την άμεση απορρόφηση των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Πειραιά από την αγορά εργασίας ,προωθεί η Hellenic Seaplanes.

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και συγκεκριμένα με το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα έναςκύκλος σπουδών με τίτλο «Λιμενικός Σχεδιασμός και Οργάνωση», που στόχο έχει την κατάρτιση στελεχών για τη Λειτουργία και τη Διαχείριση Υδατοδρομίων. Η καινοτομία του έγκειται όχι μόνο στο περιεχόμενο των διαλέξεων, αλλά και στο γεγονός ότι αποτελεί ένα βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη μια πρωτόγνωρης για τα ελληνικά δεδομένα αγοράς, αυτής των υδροπλάνων.

Το πρόγραμμα «Λιμενικός Σχεδιασμός και Οργάνωση», έχει ενσωματωθεί στο πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, θα περιλαμβάνει 6 διαλέξεις διάρκειας δύο ωρών η κάθε μία, με την επίσημη έναρξή του να αναμένεται τους επόμενους μήνες. Εκτιμάται πως τα οφέλη θα είναι πολλαπλά τόσο για τους αποφοίτους και την άμεση απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας, όσο και για την ίδια την ελληνική οικονομία, καθώς θα δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, η Hellenic Seaplanes προχωρά σε μία ακόμη συνεργασία με πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Κύπρο όπου προωθείται ο νέος κλάδος σπουδών στην Διοίκηση Αεροπορικών Επιχειρήσεων (Aviation Management).

Ο διδάσκων καθηγητής στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά στο επιστημονικό πεδίο της Οικονομικής Ανάλυσης κ. Κωνσταντίνος Χλωμούδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Την προσπάθεια αυτήν την αντιλαμβανόμαστε ως μια δράση αφουγκραζόμενοι τα μηνύματα των καιρών στην επιστήμη και στην αγορά. Προφανώς και η αποτίμηση της δράσης αυτής στο χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2014-15, θα μας επιτρέψει να αξιολογήσουμε την ανάγκη ενσωμάτωσης του αντικειμένου στο πλαίσιο του Τμήματός μας. Στο πλαίσιο των επιλογών του Τμήματος για εξωστρέφεια, αυτή η συνεργασία είναι μια καλή ευκαιρία, επωφελής για τους φοιτητές μας αλλά και του νέου τομέα των μεταφορών μέσω υδροπλάνων. Συνεργαζόμενοι, Πανεπιστήμια και επιχειρήσεις, μπορούμε να καταστήσουμε δυνατή την αντιμετώπιση των προκλήσεων του παρόντος αλλά και να σχεδιάσουμε δημιουργικά το μέλλον στους τομείς που πρέπει να αναπτύξουμε. Η πρωτοβουλίες αυτές εκτιμούμε ότι θα δώσουν τη δυνατότητα για περαιτέρω μελλοντική εξέλιξη της συνεργασίας, σε θέματα έρευνας και μελετών στην νέα αυτή δραστηριότητα των υδροπλάνων».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes κ. Νικόλας Χαραλάμπους δήλωσε: «Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του κύκλου εργασιών μιας πλήρης ανάπτυξης δικτύου υδροπλάνων στην Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες πρέπει να λάβει υπόψη το συνολικό έργο που θα αναπτυχθεί και σίγουρα θα ξεπερνάει σε έσοδα το 1 δισ. ευρώ. Οφείλω να επισημάνω ότι τα έσοδα θα έχουν αυξητική τάση χωρίς να επηρεάζονται από ύφεση και οικονομική κρίση. Σε αυτούς τους αριθμούς θα πρέπει επίσης να συνυπολογιστούν οι 1.000 νέες θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν για νέους εργαζόμενους στα εκατό (100) και πλέον υδατοδρόμια αλλά και στις εταιρείες υδροπλάνων που θα επιχειρούν».

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για στελέχη υδατοδρομίων από Hellenic Seaplanes και Πανεπιστήμιο Πειραιά

Share!