ΑΠΑΤΗ: Προσοχή στα τηλέφωνα +3598 από τη Βουλγαρία

security.gr-logo-out-default.jpg

scam-alertΜέσα μια μέρα γίναμε παραλήπτες τριών καταγγελιών για περιστατικά που έχουν λάβει τη μορφή επιδημίας τους τελευταίους μήνες και αφορούν τηλεφωνικές κλήσεις που δέχονται ανυποψίαστοι συμπολίτες μας.

Οι κλήσεις γίνονται από τηλεφωνικό νούμερο στο εξωτερικό, με πιο συχνή της εμφάνιση του προθέματος «+3598» που παραπέμπει σε κλήση από τη Βουλγαρία. Ποιο είναι όμως το κόλπο; Σου τηλεφωνούν και κλείνουν το τηλέφωνο μετά από… μισό χτύπημα.

00359886534393

Αιφνιδιασμένος, είτε διότι βρίσκεσαι στη δουλειά είτε διότι ανησυχείς έχοντας λάβει την κλήση ξημερώματα και φοβάσαι μήπως κάποιος δικός σου άνθρωπος, κάπου, έχει κάποιοι πρόβλημα, αντιδράς. Εάν όμως κάνεις το λάθος και απαντήσεις, είτε με κλήση είτε με γραπτό μήνυμα (sms) τότε την επόμενη φορά που θα σου έρθει ο τηλεφωνικός λογαριασμός, εάν εντοπίσεις την κλήση θα διαπιστώσεις μια υπερβολική χρέωση (π.χ. 20 ευρώ).

Υπερβολική για κλήση, σε τέτοιο ύψος όμως που να απαξιώσεις να ασχοληθείς απευθυνόμενος στις αρχές για τους απατεώνες που βρίσκονται από πίσω. Έτσι αυξάνουν οι απατεώνες το επίπεδο προστασίας τους. Επειδή φαίνεται ότι τόσο η Βουλγαρία όσο και η Ελλάδα αποδεικνύονται ανίκανες να προστατεύσουν τους πολίτες τους (λες και δεν φαίνεται ποιος εισπράττει… άρα και κρατικοί υπάλληλοι ή/και αξιωματούχοι είναι απατεώνες), ας έχει ο καθένας από εμάς «τα μάτια του ανοιχτά».

Εύκολο δεν είναι, αφού οι περισσότεροι σήμερα, όλο και έχουν επαφή με κόσμο στο εξωτερικό, οπότε ο νους αυτονόητα πηγαίνει αμέσως στο κακό. Εκεί ποντάρουν όμως και οι απατεώνες. Ας μην τους κάνουμε πλούσιους.

http://www.defence-point.gr/news/?p=102417

Share!